اخبار و مقالات

همزمان با فصل صید میگو، صادرات هم افزایش پیدا می کند
تاریخ انتشار : 1395/6/8 ساعت 16:19:38




همزمان با فصل صید میگو، صادرات هم افزایش پیدا می کند
۰۸:۵۵ (یکشنبه ۷ شهریور ۱۳۹۵)
اخبار مرتبط
» تولید آبزیان پرروشی به ۱ میلیون تن رسید/ ایران رتبه اول تولید قزل‌آلای جهان
» قصور در تنظیم مفاد پروتکل امکان بدنام شدن ایران را در پی دارد
» تولید یک میلیون تنی آبزیان قفسی تا ۱۴۰۴

نایب رییس اتحادیه صادر کنندگان آبزیان ایران گفت: سال گذشته، 20 کانتینر میگو به روسیه صادر شده، اما الان انتظارها این است که بیشتر شود.

چند وقت پیش، صادرات آبزیان به روسیه در صدر خبرها قرار داشت و همه فعالان این بخش در تکاپو برای رسیدن به این هدف بودند. به هرحال، آن زمان رابطه روسیه با ترکیه تیره و تار شده بود و ایران می خواست جای ترکیه را در ارتباط با روسیه بگیرد. البته که آن طور که پیش بینی می شد، اوضاع مدیریت نشد. حالا هم چند وقتی می شود که دیگر خبری از صادرات آبزیان به روسیه به میان نمی آید. حسن احمدی جزنی، نایب رییس اتحادیه صادر کنندگان آبزیان ایران درباره وضعیت صادرات آبزیان به روسیه به سایت خبری اتاق تهران گفت: چون فصل صید میگو از اوایل مهرماه شروع می شود، به همین دلیل هم صادرات آبزیان به روسیه با وقفه همراه بوده است.
 
او ادامه داد: الان هم منتظر هستیم تا مهرماه و فصل شروع صید آغاز شود تا صادرات از سر گرفته شود. به گفته او، در این ارتباط حرکت هایی انجام شده که انتظار می رود با توجه به آنها میزان صادرات آبزیان به روسیه بیشتر از سال گذشته شود.
 
نایب رییس اتحادیه صادر کنندگان آبزیان ایران همچنین گفت: سال گذشته، 20 کانتینر میگو به روسیه صادر شده، اما الان انتظارها این است که بیشتر شود.
 
او تاکید کرد: البته که در حال حاضر نسبت به سال گذشته، تسهیلات بیشتری انجام شده است اما باید مشتری هم وجود داشته باشد، مشتری و برگشت پول مهم است.
 
احمدی همچنین درباره صادرات دیگر اقلام آبزیان به روسیه و دیگر کشورها اضافه کرد: ایران بزرگترین پرورش دهنده ماهی قزل آلاست. اما با توجه به این ظرفیت نتوانسته ایم، بازار صادراتی بدست آوریم. در دیگر ماهی ها هم صادرات ایران قابل قبول نیست و مقدار ناچیزی است.
 
به گفته او، در صادرات به چین هم مشکلاتی ایجاد شده که باید حل شود. او گفت: در سال های گذشته، آبزیان ایران به ویتنام صادر می شد و چون ارتباط ویتنام و چین حسنه بود و توافقات گمرکی وجود داشت، به راحتی از این کشور به چین فرستاده می شد. احمدی ادامه داد: اما امسال رابطه ویتنام و چین به هم خورده است و توافقات گمرکی شان از بین رفته است. بنابراین اگر قرار است صادراتی به چین داشته باشیم، باید مستقیم صورت بگیرد. اما کشور چین یکسری مسایل دامپزشکی را لحاظ کرده است که ما باید آن ها را رعایت کنیم. چین هم می خواهند استاندارد CE که برای کالای وارداتی اروپا لحاظ می شود، برای صادرات به این کشور هم لحاظ شود.